Besøg fra norge

Vi har i Dialog Forum sammen med foreningen Hizmet DK fået æren af at tilbringe tre berigende dage med præst og direktør for Kirkelig Dialogsenter Dag Aakre fra Norge.

Læs mere

Paneldebat: Peter Fischer-Møller og Dag Aakre

De fik fortalt om deres vigtige arbejde og initiativer for dialog på tværs af religioner og tro.

Vi har i Dialog Forum sammen med foreningen Hizmet DK fået æren af at tilbringe tre berigende dage med præst og direktør for Kirkelig Dialogsenter Dag Aakre fra Norge.

I anledning af hans besøg, blev der arrangeret sammenkomster med frivillige fra både Dialog Forum og Hizmet DK samt besøg i forskellige kirker. Foruden disse blev der også arrangeret et panelaften, hvor Dag var penalist sammen med tidligere dialogprismodtager Peter Fischer-Møller.

 

Den første dag bød på et besøg i Avedøre kirke, hvor vi blev guidet rundt og engagerede os i en givende samtale om dialogens væsen og om kirkens arbejde for lokalsamfundet. Senere på aftenen blev vi budt på en udsøgt middag hos Dialog Forums forperson, hvor den gode samtale fortsatte. Aftenen var en anledning til at blive inspireret af hinanden og vores initiativer.


På den anden dag fik vi mulighed for at besøge Lundehuskirken, der altid imponerer med sin unikke arkitektur og indretning. Vi havde desuden vigtige samtaler om, hvordan kirken indgår i dialog, og hvilken betydning det har for deres menighed. Højdepunktet på denne dag var utvivlsomt ”dialogaften”, hvor både Dag Aakre og Peter Fischer-Møller optrådte i en paneldebat. Begge er vigtige personer, som har været aktive indenfor det interreligiøse dialogarbejde i en årrække. I løbet af aftenen, har de delt af deres viden og erfaringer samt besvaret relevante spørgsmål fra både moderatorerne og publikum. Et af de indledende spørgsmål til debatten var bl.a., om de kunne beskrive “dialog” med tre ord. Til dette svarede Dag “Ansigt til ansigt” – et svar, som Peter var meget enig i, men gav også sit bud: “Samtale, nysgerrighed og diapraksis”. Debatten fortsatte især omkring, at man som dialog-menneske oprigtig bør være nysgerrig og forstående over for alle. Paneldebatten blev efterfulgt af en velsmagende middag, hvor samtalen om dialog fortsatte på tværs af skel.

Den sidste dag startede ud med en lækker morgenmad hjemme hos en frivillig, efterfulgt af et besøg hos vores gode venner fra Folkekirke & Religionsmøde. De fik fortalt om deres vigtige arbejde og initiativer for dialog på tværs af religioner og tro. 

Til slut tog vi en tur rundt i København som en afslutning på tre hyggelige og inspirerende dage.

Vi vil gerne udtrykke vores dybfølte tak til alle de frivillige, der har ydet en uvurderlig indsats, Kerim Kara (ansat i Kirkelig Dialogsenter) samt Peter Fischer-Møller og Dag Aakre for deres deltagelse i vores paneldebat.