DIALOGPRISER 2014

Det årlige Dialogpris-arrangement, hvor seks personligheder, der har udmærket sig med deres særlige dialogfremmende indsats i samfundet.

7. JANUAR 2014

læs mere

det tredje i rækken af Dialogpris-arrangementer

Aftenens arrangement var det tredje i rækken af Dialogpris-arrangementer, som Dialog Forum har afholdt hvert år siden 2012.

Dialog Forum afholdte onsdag d. 21.maj 2014, det årlige Dialogpris-arrangement, hvor seks personligheder, der har udmærket sig med deres særlige dialogfremmende indsats i samfundet, blev hædret med en dialogpris. Aftenens arrangement var det tredje i rækken af Dialogpris-arrangementer, som Dialog Forum har afholdt hvert år siden 2012. Nationalmuseet dannede igen i år rammerne om en aften i dialogens og sameksistensens tegn. For tredje år i træk var Lisbeth Davidsen, som er journalist på TV 2 News, værtinde for programmet.

Aftenen sluttede med en takketale fra Mustafa Gezen, formand for Dialog Forum, som takkede alle de fremmødte gæster samt de frivillige ildsjæle, der havde arbejdet hårdt for at gøre arrangementet muligt. Afslutningsvis blev der taget et gruppebillede af prismodtagerne, hvor der efterfølgende blev snakket på tværs og taget mindebilleder. 

MODTAGERE AF DIALOGPRISEN 2014

Mogens Lykketoft (formand for Folketinget)

Mogens Lykketoft var aftenens første prismodtager. Han fik overrakt prisen af sin mangeårige ven samt politiske modstander Uffe Ellemann-Jensen, som udtalte, at det var en fornøjelse for ham at få muligheden for at overrække prisen. Mogens Lykketoft indledte sin tale med at tilkendegive sin glæde ved modtagelsen af prisen, hvorefter han understregede at arrangementet var et stærkt symbol på Dialog Forums utrættelige kamp for at bygge broer og skabe forståelse. Mogens Lykketoft og hans virke gennem årene udvist stor interesse for vidensudveksling med alle samfundets dele. Dialog Forum ønsker derfor at takke Mogens Lykketoft for hans oprigtige interesse i dialogfremmende aktiviteter.

Stine Bosse (erhvervsleder, professionel bestyrelsesmedlem)

Aftenens anden prismodtager var Stine Bosse, som fik overrakt prisen af den forhenværende amerikanske ambassadør i Danmark, Laurie Fulton, som havde taget turen fra Washington DC, for at deltage i aftenens arrangement. Stine Bosse har udvist stor handlekraft og mod i forhold til mangfoldighed og lighed samt oprigtig interesse i dialog med forskellige segmenter af samfundet. Dialog Forum valgte derfor at hædre hende for hendes indsatser.

Anders Gadegaard (domprovst, formand for Danske Kirkers Råd)

Formanden for Danske Kirkers Råd, Anders Gadegaard, var aftenens tredje prismodtager. Anders Gadegaard har gennem sit liv vist et stort engagement for at fremme dialogen mellem de forskellige religioner og livsopfattelser i det danske samfund såvel som på det internationalt plan. 

Han har bl.a. været med til at etablere ”Danish-Arab Dialogue Conference”, der promoverer dialog mellem muslimer og kristne rundt omkring i verden. Dialog Forum ønsker derfor at takke Anders Gadegaard for hans personlige engagement dette felt.

Henrik Goldschmidt (kunstner og stifter af Middle East Peace Orchestra)

Aftenens fjerde prismodtager var Henrik Goldschmidt, som fik overrakt prisen af den folkekære poet og forfatter Benny Andersen. Henrik Goldschmidt har igennem musikken formået, at samle mennesker fra forskellige overbevisninger i musikkens navn, hvor han herigennem har været en fortaler for respekt, forståelse og fred i Mellemøsten. Dette er cementeret gennem ”Middle East Peace Orchestra”, som han etablerede i 2003, hvor musikken spiller en fredsskabende rolle. Dialog Forum ønsker derfor at takke Henrik Goldschmidt for et dialog engagement materialiseret igennem musikken.

Asmat Mojaddedi (formand for Muslimernes Fællesråd)

Asmat Mojaddedi, formanden for Muslimernes Fællesråd, var aftenens femte prismodtager. Asmat Mojaddedi har hele sit liv været en stor fortaler for dialog, aktivt medborgerskab og fredelig sameksistens. Gennem projekter i Muslimernes Fællesråd, har han ydet en enestående indsats, for at fremme en positiv og bæredygtigt samarbejde mellem de forskellige dele af det danske samfund. Dialog Forum ønsker derfor at takke Asmat Mojaddedi, for hans bidrag til dialogen og til det danske fællesskab.

Jens Stoltenberg (forhenværende statsminister for Norge og Nato’s generalsekretær fra 1. oktober 2014)

Modtageren af aftenens sidste Dialogpris, var den tidligere norske statsminister og kommende generalsekretær for Nato, Jens Stoltenberg. Han var forhindret i at deltage til aftenens arrangement og havde derfor sendt en tale, som blev læst op af Lisbeth Davidsens datter og søn. I talen udtrykte Stoltenberg, at han var beæret over at modtage dialogprisen og at han beundrede det arbejde, Dialog Forum står for – nemlig at fremme dialogen. Stoltenberg bemærkede endvidere, at kulturel diversitet afføder store muligheder og udfordringer og at det kun er via dialog vi kan opnå forståelse og respekt for hinanden. Talen sluttede med en bemærkning om angrebene på Utøya: ”for at ære ofrene for terrorangrebet har vi lovet, at vi vil værne om de værdier, de stod for: frihed, demokrati og solidaritet.” Jens Stoltenberg formåede at samle et folk med hans store ihærdighed og fredsskabende taler efter terrorangrebet på Utøya. Jens Stoltenbergs taler er en inspiration for mennesker verden over og vil stå tilbage, som en af de bedste i moderne tid. Dialog Forum ønsker derfor at takke Jens Stoltenberg og folkene omkring ham for deres fredsskabende tone.