projekter & kommende events

BESØG AF PRÆST OG DIREKTØR DAG AAKRE FRA KIRKELIG DIALOGSENTER TRONDHEIM

Vi har i Dialog Forum sammen med foreningen Hizmet DK fået æren af at tilbringe tre berigende dage med præst og direktør for Kirkelig Dialogsenter Dag Aakre fra Norge.

I anledning af hans besøg, blev der arrangeret sammenkomster med frivillige fra både Dialog Forum og Hizmet DK samt besøg i forskellige kirker. Foruden disse blev der også arrangeret et panelaften, hvor Dag var penalist sammen med tidligere dialogprismodtager Peter Fischer-Møller.

Status: afholdt

Dato: 15 juni 2023

DiaTur – Dialog gennem litteratur

DiaTur er en litteraturklub med fokus på at få en dialog om en bog, som gruppen vælger. Projektet omfatter en fritime en gang om måneden, oftest fredag aften, hvor der tales om det, der er vigtigt. Gruppen tager udgangspunkt i månedens valgte bog og taler derudfra om livet, om kærligheden, om nuet, om alt det, der ligger udenom og midtimellem, men indimellem også om så meget andet. Din alder, køn, etnicitet, tro m.m. er underordnet. Primær lokation er på hovedbiblioteket i København, men ved interesse kan projektet udvides til andre områder i Danmark.

Status: løbende, åben for tilmelding

Dato: 15 april

Min Ramadan – en måned med refleksion, håb og medmenneskelighed

Projektet Min Ramadan er udviklet for at dele et stykke kultur, som har eksisteret i årtier, med alle borgere i Danmark. Herigennem ønsker vi, at vennepar, familier eller andre interesserede via www.minramadan.dk kan skrive sig op til en middag hos en dansk-muslimsk vært(er) og derigennem være med til at bidrage til fredelig sameksistens i Danmark.

Status: afsluttet

Date: 10. juni 2023

Ramadan-middag på kirkepladsen – StefansKirken

”Når vi kan dele hverdag – kan vi også dele højtider”. Igen i år inviterede Dialog Forum i samarbejde med Stefanskirken, Danmarks Farver og Tro i Harmoni til en hyggelig ramadanmiddag på kirkepladsen ved Stefanskirken Nørrebro. Programmet lagde op til en masse hygge med nye bekendtskaber, dialog på tværs af forskelligheder, nogle spændende taler og musikalske indslag af Stjernekoret fra Goldschmidts Musikakademi, Isam B og Peter Elversang. Begivenhedens formål er at bringe danskerne sammen, hvilket præsten formulerede på en rigtig fin måde under sin velkomsttale: “.. Når vi kan gå på biblioteket sammen, når vi kan spille i Nørrebro United, når vi kan gå på fortovet sammen, når vi kan tage 5C sammen, når vi kan dele hverdagen, så kan vi også dele højtider. Vi skal lære hinanden bedre at kende, for kendskab giver venskab..”.

status: afholdt

dato: 15 juli 2023

The multi-faith places of worship – SOAR PROJECT

D. 13. marts 2021 var Dialog Forum repræsenteret til træningsprogrammet “The multi-faith places of worship – Protective Security Training”, som blev afholdt af “SOAR Project” i København.

Til programmet bliver personer – som arbejder eller samarbejder indenfor de forskellige religiøse miljøer – trænet i at øge sikkerheden omkring religiøse bygninger/institutter og grupper i mod potentielle angreb. Gennem dagen blev der stillet en del relevante spørgsmål af deltagerne, og dermed førte til vigtige diskussioner omkring aktuelle dilemmaer og udfordringer, som opleves i Danmark.

Status: afsluttet

Dato: 13. marts 2021

vi har brug for dig

BLIV MEDLEM

Din økonomiske støtte gør det muligt for os at fortsætte vores vigtige arbejde, uddanne, inspirere og arrangere begivenheder og aktiviteter, der fremmer dialog.

Vi er en frivillig organisation, og hver krone tæller, når det kommer til at skabe positiv forandring.